Direct een elektricien nodig in Den Bosch? Bel 0492 213 100 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Helmond
Veilig omgaan met overbelasting van de elektriciteit Redactie, 1 juli 2024
Bent u op zoek naar een elektricien? In Den Bosch en de omliggende regio kunt u vertrouwen op FB Services

Elke groep in de groepenkast heeft een maximale stroomcapaciteit van 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer dan het maximale vermogen?Als gevolg hiervan zullen de stoppen uitschakelen wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

Als de hoeveelheid gevraagde stroom hoger is dan het maximum vermogen, kan de groep overbelast raken. Het kan voorkomen dat er één groot apparaat is dat te veel stroom nodig heeft, wat kan leiden tot overbelasting van de groep. Als de elektriciteit te zwaar belast wordt, kan dit leiden tot brand omdat de draden en stekkers te warm worden.

Bij overschrijding van het maximale vermogen zal de groep zichzelf uitschakelen om overbelasting te voorkomen. Dankzij deze ingebouwde beveiliging voorkomt u overbelasting op een veilige manier. Als u overbelasting wilt voorkomen, is het verstandig om extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Kies voor veilig koken met een inductie kookplaat

Het meest duurzame alternatief voor elektrisch koken is koken op inductie. Het hoge stroomverbruik van deze kookplaat leidt echter niet tot energieverspilling tijdens het koken. In tegenstelling tot gas, waarbij er veel meer gas verloren gaat, wordt er bij inductie nauwelijks energie verspild.

Zorg voor voldoende elektrische capaciteit bij het installeren van zonnepanelen

Indien u zonnepanelen wilt plaatsen op uw dak, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het soort omvormer dat bij de panelen hoort. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt de beslissing om uw groepenkast uit te breiden niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer.

Zorg voor een betrouwbare elektrische installatie met de hulp van een gecertificeerd vakman

Indien u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting op de groepenkast?Het advies luidt om de groepenkast uit te breiden met behulp van een erkende elektricien. Waag u niet aan deze klus, aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!