Direct een elektricien nodig in Den Bosch? Bel 0492 213 100 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Helmond
De installatie van krachtstroom regelen Redactie, 29 januari 2024
Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van FB Services.

Droom je van een ontspannende tijd in je eigen jacuzzi of sauna?Bent u overgestapt op een elektrische auto en wilt u een oplaadpunt voor uw deur installeren?Of u nu wilt genieten in uw eigen jacuzzi of sauna, of uw elektrische auto wilt opladen, is krachtstroom vereist.

Om uw apparaten te kunnen gebruiken, dient u krachtstroom te laten aanleggen. Bij het installeren van krachtstroom is het noodzakelijk om goed geïnformeerd te zijn. Het is verstandig om altijd een professional in te schakelen bij het aanleggen van krachtstroom.

Wat houdt krachtstroom precies in?

Indien je apparaten gebruikt die extra vermogen vereisen, is krachtstroom met een spanning van 380 volt noodzakelijk. Warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's zijn voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben. Voor krachtstroom is een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat nodig, in tegenstelling tot de standaard 230 volt.

Krachtstroom laten installeren door een professional

Bij het aanleggen van krachtstroom in uw woning door een professional, doorloopt hij verschillende stappen. Een vakman plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om de 3-fasen hoofdschakelaar goed te laten functioneren, is het nodig om de aansluiting te verzwaren bij de netbeheerder. Bij het installeren van krachtstroom wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Wanneer krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Wanneer u een laadpaal heeft en u wilt gebruik maken van krachtstroom, moet de kabel vaak naar buiten gebracht worden. Om de kabel veilig te stellen, wordt meestal een ijzeren mantel gebruikt, wat de kosten enigszins verhoogt. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Twijfelt u of u een aanvraag moet indienen?

Bij het overwegen van het inhuren van een vakman om krachtstroom aan te leggen, is het handig om de volgende checklist te volgen. Welke elektrische apparaten in uw huis hebben behoefte aan krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat neerzetten?Hoe is de indeling van uw meterkast? In welk jaar is uw huis opgetrokken?

Het is van belang om een elektricien in te schakelen voor het correct installeren van krachtstroom. Voor een succesvolle installatie dient u goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige expert. Voor een precieze prijsopgave op maat kunt u het beste contact opnemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!