Direct een elektricien nodig in Den Bosch? Bel 0492 213 100 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast installeren Den Bosch

Bij FB Services zorgen we voor een zorgeloze installatie of vernieuwing van een groepenkast in Den Bosch. Onze gespecialiseerde monteurs helpen u bij het maken, aanschaffen en installeren van een nieuwe groepenkast. Bij ons kunt u ook terecht voor assistentie bij het bepalen van het aantal benodigde stroomgroepen en de noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Bent u van plan zijn om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Den Bosch? Dan kunt u gerust contact opnemen met een van onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken. Indien nodig, bel ons op 0492 213 100 of vul het contactformulier op de website in.

Een extra groep aanleggen in de meterkast? FB Services komt u helpen!
FB Services kan u helpen met uw groepenkast in Den Bosch

Soorten groepenkasten

Gewoonlijk worden er twee varianten groepenkasten herkend in de elektro-installatietechniek. Een groepenkast met een enkele fase, afgezet tegen de versie met drie fasen. Wat maakt deze groepenkasten speciaal en welke heeft u eigenlijk nodig?

Misschien bent u bekend met het concept van 1-fase en 3-fase stroom. Meestal is normale 1-fase stroom voldoende voor het gebruik van dagelijkse apparaten in huis. Het zwaardere 3-fase stroom is cruciaal voor het leveren van krachtstroom aan inductie kookplaten, laadpalen en andere energieverslinders.

Wanneer u van plan bent om grote energieleverende apparaten in huis te halen, is de 3-fase groepenkast de meest geschikte optie. Als u echter van plan bent, is een 1-fase aansluiting doorgaans afdoende en ook voordeliger. Onze monteurs staan paraat om u te adviseren vanuit hun vakbekwaamheid.

Oude stoppenkast vervangen Den Bosch

Het komt voor dat oudere woningen nog steeds zijn uitgerust met een ouderwetse stoppenkast. Een stoppenkast in Den Bosch herkent u met name aan de grote ronde stoppen, in tegenstelling tot de schakelaars op een moderne groepenkast. Als een stop doorslaat dan moet deze worden vervangen om de stroomgroep weer aan te krijgen.

Als u nog een oude stoppenkast in uw woning heeft, raden wij eigenlijk altijd aan om deze te vervangen met een groepenkast. Groepenkasten hebben meestal minder kans op brand dan stoppenkasten. Als de stoppenkast veroudert, neemt de kans op problemen toe.

Heeft u interesse om uw stoppenkast in Den Bosch te laten vervangen door een nieuwe groepenkast? Zoekt u advies over de mogelijkheden en kosten bij FB Services? Neem gerust contact met ons op om alles te bespreken! Neem gerust contact op door te bellen naar 0492 213 100 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Den Bosch

Ook als u al wel een groepenkast in uw woning heeft kan het soms nodig zijn deze te laten vervangen. Door de voortdurende ontwikkelingen wordt de belasting van ons stroomnetwerk in huis steeds groter. Het is cruciaal dat de groepenkast, het centrale punt van de elektrische installatie in uw huis, zich aanpast aan deze evolutie.

Als uw oude woning renovaties ondergaat, zoals het installeren van zonnepanelen, zou het kunnen betekenen dat de groepenkast moet worden vervangen. In het geval van renovatie van uw oude woning, bijv. met zonnepanelen, of als u van plan bent de groepenkast fors uit te breiden. Maar ook als uw elektra wordt aangepast en uw groepenkast niet meer voldoet aan de nieuwste voorschriften.

Onze focus bij FB Services ligt op het plaatsen en vervangen van groepenkasten in Den Bosch. Als u hulp nodig heeft, staan onze vakmannen voor u klaar om te helpen bij het inschatten van de noodzaak, het selecteren van de juiste groepenkast en het professioneel installeren van uw nieuwe groepenkast. Onze ervaren vakmensen, met toewijding aan hun vak, staan tot uw beschikking om te helpen.

Merken van groepenkasten

Diverse merken leveren een gevarieerd aanbod aan groepenkasten. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht aan strenge regelgeving voldoen, wordt het toch aangeraden door elke elektricien om te opteren voor een A-merk. Hoewel de prijs iets hoger kan zijn, bieden groepenkasten van A-merken betrouwbare werking en optimale veiligheid.

Veelvoorkomende merken voor groepenkasten in Nederland zijn Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider. Onze elektriciens van FB Services kennen het assortiment groepenkasten in Nederland en zullen u met plezier adviseren over de ideale optie. Ook mag u bij ons rekenen op nauwkeurige installatie en snelle hulp bij moeilijkheden.

Veel gestelde vragen

Hoe verschillen een groepenkast en een stoppenkast van elkaar?

Een stoppenkast wordt gekenmerkt door de grote ronde knoppen die vervangen moeten worden na kortsluiting of overbelasting. Anders dan bij een stoppenkast, beschikt een groepenkast over schakelaars die u kunt in- en uitschakelen.

Op welke manier verschillen een meterkast en een groepenkast?

In de meterkast komen de aansluitingen voor gas, water en elektra samen. Gewoonlijk zit de groepenkast in de meterkast.

Wie heeft toestemming om te sleutelen aan de meterkast?

Wanneer de meterkast niet is verzegeld, kunt u zonder enige belemmering aanpassingen uitvoeren. Het is enkel toegestaan voor een monteur met 'zegelrecht' om verzegelde zaken aan te passen.

Is het slim om zelf in de groepenkast te klussen?

Het is gevaarlijk om zelfstandig aan de groepenkast te sleutelen. Het is zeer gevaarlijk om elektriciteit aan te raken zonder de vereiste expertise en ervaring.


Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 100

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter