Direct een elektricien nodig in Den Bosch? Bel 0492 213 100 Of vul het formulier in

Perilex stekker aansluiten

Wij staan in Den Bosch voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Helmond

Perilex stekker aansluiten in Den Bosch

Wilt u graag de expertise van een erkende elektricien inroepen voor het aansluiten van een perilex stekker? Bij FB Services begrijpen we het belang van de juiste hulp bij elektriciteitsvraagstukken. Voor al uw elektriciteitsvragen kunt u ons bereiken op 0492 213 100.

Wat is een perilex stekker?

In de meeste gevallen biedt de stroom van gewone stopcontacten (230 Volt) voldoende vermogen voor normale huishoudelijke apparaten. Voor kookplaten of andere zware apparaten met een vermogen boven de 3.86 KWh is een gewoon stopcontact niet toereikend. Bij het aansluiten van een apparaat met een hoog vermogen, is de kans op overbelasting van de groepenkast significant.

Voor grotere apparaten is dus een Perilex stekker nodig. Lees verder hoe een Perilex stekker precies werkt. Een Perilex wandcontactdoos heeft niet twee, maar vijf gaten. De aansluiting van de contactdoos is anders dan een 1-fase aansluiting (gewoon stopcontact), namelijk een 2-fase of 3-fase aansluiting.

Een 2- of 3-fase aansluiting verdeelt de stroom over meerdere fasen, om te voorkomen dat de leiding overbelast raakt. Dankzij deze methode kunnen zware apparaten op een veilige manier aangesloten worden. Met de Perilex aansluiting kunt u profiteren van een hoger aantal Volt vergeleken met een gewoon stopcontact.

De vijf gaten in een Perilex contactdoos zijn bedoeld voor een 2-fase aansluiting. Hierbij heb je 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen. Voor een 3-fase aansluiting moet je 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen gebruiken. Het aansluiten van een Perilex stekker is een complexe taak, vooral bij een 3-fase aansluiting waarbij er sprake is van een groot vermogen.

Hulp inschakelen in Den Bosch van een elektricien

Als u niet bekend bent met het aansluiten van elektra, is het over het algemeen gevaarlijk en wordt het niet aanbevolen om dit zelf te proberen. Weet u niet hoe u een inductie kookplaat moet aansluiten? Geen probleem, onze elektriciens staan voor u klaar om te helpen. Wij zijn graag bereid om uw vragen te beantwoorden en een afspraak in te plannen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0492 213 100.

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 100

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!