Direct een elektricien nodig in Den Bosch? Bel 0492 213 100 Of vul het formulier in

Groepenkast Den Bosch Wij staan in Den Bosch voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast Den Bosch

Wilt u in Den Bosch graag een groepenkast laten vervangen of uitbreiden? Wellicht heeft u een verouderd exemplaar of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparatuur. Zowel voor uw veiligheid als uw gebruiksgemak is het verstandig om uw groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van FB Services kunnen we u daar bij helpen. Voor vragen en offerteaanvragen kan je bellen naar 0492 213 100 of het contactformulier invullen. Dan zorgen wij voor een perfecte werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Den Bosch?

Bij het overwegen van de vervanging van een groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak de twee meest cruciale aspecten. Een groepenkast gaat gemiddeld zo'n 15 tot 20 jaar mee. Indien uw groepenkast al wat ouder is, zult u sneller ongemak ervaren en kan er mogelijk een onveilige situatie ontstaan.

Het is mogelijk dat schakelaars kunnen ontvlammen en dat aardlekschakelaars weleens geen dienst meer doen. Hierdoor kan er brandgevaar ontstaan en kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan. Maar er zijn nog meer dingen.

Omdat de elektrische apparaten die we gebruiken steeds sterker worden krijgen oudere groepenkasten het moeilijker. Als meerdere apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig ingeschakeld worden, kan dit leiden tot overbelasting. Hierdoor kunnen de stoppen doorslaan.

Een extra groep aanleggen in de meterkast? FB Services komt u helpen!
FB Services kan u helpen met uw groepenkast in Den Bosch

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Den Bosch?

Als er sprake is van overbelaste groepen hoeft een groepenkast niet direct vervangen te worden. In sommige gevallen kunt u er ook voor kiezen om de huidige groepenkast uit te breiden. In zo'n geval voegen we een of meerdere nieuwe groepen toe.

Met zo'n aanpassing kan de stroom gelijkmatiger over de groepen worden verdeeld. En als u geïnteresseerd bent in elektronica die veel stroom verbruiken zoals een jacuzzi of een sauna maken we hiervoor een eigen groep. Hetzelfde doen we wanneer u van plan bent om over te stappen van koken op gas naar elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In ieder pand en in elke woning is een groepenkast aanwezig. Het is waar de stroom het huis binnenkomt en waar het middels meerdere groepen door de woning wordt verspreid. Iedere groep levert zo stroom aan een bepaald gedeelte van het pand.

Als er te veel apparaten uit dezelfde groep op hetzelfde moment worden gebruikt loopt u het risico op overbelasting. Als er sprake is van overbelasting of kortsluiting bij een specifieke groep schiet de groepstop uit. Of als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is dus in principe een dubbel veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat het helemaal mis gaat bij overbelasting.

Contact met FB Services voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Den Bosch

Wilt u ervoor zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan door uw oude groepenkast te vervangen? Bent u op zoek naar een manier om het gebruiksgemak van uw elektrische apparaten te vergroten door de groepenkast uit te breiden? Dat kunt u in Den Bosch overlaten aan FB Services. We zijn bereikbaar op 0492 213 100 en via het contactformulier.

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 100

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!