Direct een elektricien nodig in Den Bosch? Bel 0492 213 100 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Helmond

NEN-keuring Den Bosch

Bent u op zoek naar een expert voor uw NEN-keuring in Den Bosch? Laat uw NEN-keuring professioneel uitvoeren door FB Services. Onze bekwame monteurs voeren de keuring met zorg uit en zijn direct paraat om eventuele problemen op te lossen.

Wat is een NEN-keuring?

Door periodiek diverse NEN-keuringen uit te voeren, wordt de veiligheid van installaties en apparatuur gecontroleerd. Bij de meeste NEN-keuringen, zoals bijvoorbeeld de NEN-3140, spelen zakelijke aspecten een belangrijke rol. Ook is er een verschil in laagspanning, NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

Voor particuliere woningen is de NEN-1010 de belangrijkste norm. Met onze ervaring als elektricien zorgen we ervoor dat FB Services snel en professioneel wordt uitgevoerd. Aarzel niet om via 0492 213 100 contact met ons op te nemen voor een afspraak.

NEN-1010 keuring in Den Bosch

De NEN-1010 keuring omvat de inspectie van bestaande elektrische installaties op laagspanning. Installaties in een standaard woning moeten ook aan deze norm voldoen. Bij de NEN-1010 normen is veiligheid de prioriteit en probeert men brand- en elektrocutiegevaar te minimaliseren.

Bij inspecties en keuringen voor projectafsluitingen is dit de gebruikelijke norm. Bij inspecties van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, is deze norm standaard. De NEN-1010 wordt al jarenlang als de norm gehanteerd in de laagspanning, waardoor de meeste installaties zullen conformeren aan deze norm.

Naast de NEN-1010 norm is ook de NEN-4010 norm beschikbaar, die in feite een begrijpelijke versie van de NEN-1010 is. Voor keuringen dient de NEN-4010 norm niet als standaard. Voornamelijk is deze norm gecreëerd om de NEN-1010 installatie normen begrijpelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Den Bosch

Bij een NEN-3140 keuring ligt de nadruk meer op bedrijfsmatige aspecten en is het essentieel om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de relevante voorschriften. De richtlijnen van de NEN-3140 hebben specifiek betrekking op de realisatie van nieuwe installaties. Bijvoorbeeld bij het monteren van krachtigere apparaten in huis, zoals zonnepanelen, dienen deze voorschriften te worden gevolgd.

Voor consumenten blijven NEN-3140 keuringen meestal uit de buurt. Het periodiek uitvoeren van deze keuring is voor werkgevers van onschatbare waarde. Voor correcte inspecties volgens de NEN-3140 normen zijn onze elektriciens de juiste keuze.

De NEN-3140 keuringen zijn hoofdzakelijk gericht op bedrijfsvoering en zijn nodig om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de geldende vereisten. Bij de NEN-3140 wordt specifiek gekeken naar het in gebruik nemen van nieuwe installaties. Deze moeten ook worden gevolgd bij het plaatsen van zwaardere elektronische apparatuur in uw woning, zoals zonnepanelen.

Normaal gesproken hebben consumenten niet vaak te maken met NEN-3140 keuringen. Maar als werkgever is deze keuring periodiek uitvoeren een heuse meerwaarde. Op die manier staan de elektriciens van FB Services voor u klaar om uw installaties te inspecteren conform de NEN-3140 standaarden.

Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van FB Services.

Wanneer een NEN-keuring?

Een NEN-keuring is vooral relevant voor particulieren als er aanzienlijke wijzigingen in de elektrische installatie van een woning worden gemaakt. Bij het aanleggen van krachtstroom of het plaatsen van extra groepen is een keuring cruciaal. Als u een nieuwe woning aanschaft, is het raadzaam om een keuring te overwegen.

Regelmatige NEN-keuringen zijn voor werkgevers aan te bevelen. Met deze keuringen kunt u altijd aan tonen te voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. Verder geeft dit u een sterkere positie bij bepaalde verzekeraars en zorgt voor de veiligheid van uw personeel en klanten.

Schakel FB Services in voor uw NEN-keuring

Onze experts zijn er om u te ondersteunen bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze deskundige vakmensen zijn paraat om u te begeleiden bij het grondig inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Een veilige en efficiënte werking van uw installatie is bij ons gegarandeerd.

Indien u een inspectie wilt inplannen, kunt u ons contacteren. Indien u wilt overleggen over de mogelijkheden, neem dan telefonisch contact met ons op. Laat gerust uw gegevens achter in het contactformulier op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veel gestelde vragen

Moet ik altijd een NEN-keuring laten uitvoeren? Een NEN-keuring is geen wettelijke verplichting in Nederland. Verzekeraars kunnen bijvoorbeeld een keuring verlangen voordat u kunt deelnemen, wat de veiligheid van uw installaties ten goede komt.

Welke maatregelen moet ik treffen als mijn huis elektrisch wordt afgekeurd?

Als het keuringsrapport niet voldoet, moeten er aanpassingen plaatsvinden in de elektrische installatie. Laat dit gerust over aan de vakmensen van FB Services.

Welke specialisten voeren NEN-keuringen uit?

Voor het uitvoeren van NEN-keuringen wordt een NEN keurmeester met certificering ingeschakeld. Deze persoon is gecertificeerd voor de juiste NEN norm die gekeurd moet worden.

Kunt u zelf het NEN-certificaat op geldigheid controleren?

Het is mogelijk om na te gaan of NEN-certificaten echt zijn en geldig zijn. Scan de QR-code op het NEN certificaat om te verifiëren of het echt is.


Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 100

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!