Direct een elektricien nodig in Den Bosch? Bel 0492 213 100 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Helmond

Krachtstroom aanleggen in Den Bosch

Als u de overstap wilt maken naar koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal bij u thuis nodig heeft, kunt u bij ons terecht. Indien u een hogere energiebehoefte heeft dan wat een normale aansluiting kan verwerken. Onze diensten omvatten het aanleggen van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Den Bosch. Wij helpen u graag bij het realiseren hiervan.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

Vaak worden de termen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting met dezelfde betekenis gebruikt. Hoewel ze in dezelfde context worden gebruikt, hebben krachtstroom en een 3-fasen aansluiting niet volledig dezelfde betekenis. Krachtstroom is voornamelijk bedoeld voor het gebruik van zware machines. In woonhuizen wordt de term krachtstroom vrijwel altijd in verband gebracht met een 3-fasen aansluiting.

Bij een 3-fasen aansluiting wordt uw stroomsterkte verhoogd naar 25 ampère, maar dan wel drie keer zo veel. Dankzij deze extra spanning ontvangt de groepenkast nu een elektrische spanning van drie keer 230 volt, terwijl dit normaal slechts een keer 230 volt is. Door deze extra spanning kunt u nu apparaten gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben.

Bijvoorbeeld een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat kunnen een goede keuze zijn. Bij een gebruikelijke aansluiting zou het gebruik van deze apparaten direct leiden tot overbelasting. Dankzij de verdeling van de stroomvoorziening over 3 fasen gebeurt dit niet.

Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van FB Services.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Wanneer u van plan bent om apparaten met een hoger energieverbruik te gaan gebruiken, heeft u krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting nodig. Deze apparaten hebben niet alleen een grotere energiebehoefte, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. Deze machines hebben meer vermogen nodig dan de standaardspanning van 230 volt die we gebruiken voor onze huishoudelijke apparaten.

Krachtstroom biedt u een vermogen van 400 volt. Voor het gebruik van krachtstroom is het nodig om uw groepenkast hiervoor aan te passen. Enkel na het voltooien hiervan, kunnen de zware machines worden geïnstalleerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Bij het realiseren van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting spelen zowel een elektricien als uw netbeheerder een belangrijke rol. Als u uw aansluiting wilt verzwaren, kunt u dat hier kenbaar maken. Het is vereist dat de groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft om alles correct te laten functioneren.

Als er nog geen schakelaar aangesloten is, kan FB Services dit voor u in orde maken. Ook moeten apparaten die krachtstroom of een 3-fasen aansluiting nodig hebben worden aangesloten op het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten. Met behulp van het stekkersysteem wordt de spanning evenredig verdeeld over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van FB Services

Bij FB Services zorgen wij ervoor dat uw nieuwe aansluiting perfect in orde is en nemen wij alle benodigdheden voor onze rekening. Of het nu gaat om een aansluiting voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen, wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden op 0492 213 100. Heeft u vragen? Een belletje naar 0492 213 100 is voldoende.


Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 100

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter