Direct een elektricien nodig in Den Bosch? Bel 0492 213 100 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Helmond
Tips om een stroomstoring op te lossen Redactie, 26 maart 2024
Voor het verhelpen van een stroomstoring, bent u bij FB Services aan het goede adres.

Op het moment dat u aan het koken bent, kan het erg vervelend zijn als alle stroom ineens wegvalt. Stel u bent aan het klussen in huis en plotseling valt alle stroom uit. Op het moment dat er een stroomstoring plaatsvindt, is dat nooit fijn en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben.

Tips om een stroomstoring te verhelpen

Zodra er sprake is van een stroomstoring, kunt u het beste beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. Als u wilt achterhalen of er sprake is van een defect apparaat of elektrische aansluiting, is het verstandig om de stekkerproef uit te voeren. De tijd die u kwijt bent met het uitvoeren van de stekkerproef is gemiddeld 10 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal elektrische apparaten.

Als u niet zeker bent van uw eigen kunnen, kunt u het beste de hulp van een elektricien inschakelen. Realiseer u dat de kosten van de elektricien hoog kunnen uitvallen als het om een kapot apparaat gaat. Dit heeft te maken met het feit dat de elektricien bij u langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Detecteer defecte apparaten tijdens een stroomstoring

Stap 1: Schakel alle groepen in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Verwijder alle opladers uit de stopcontacten in het hele huis. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast in.

Zorg ervoor dat u de stekkers één voor één weer in het stopcontact steekt en ze één voor één weer inschakelt. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als het apparaat de stroom doet uitvallen wanneer u het aanzet, is dat apparaat de boosdoener.

Wanneer het probleem niet te vinden is bij de apparaten, ligt de oorzaak bij de installatie. Als dat het geval is, is het raadzaam om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet verstandig om zelf te proberen aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!