Krachtstroom aanleggen in Den Bosch

Heeft u kortgeleden een bubbelbad aangeschaft, stapt u over op inductie koken of heeft u plannen om bedrijfsmatig zware machines in te gaan zetten? Dan heeft u een grotere energiebehoefte dan de gemiddelde verbruiker. In Den Bosch kan FB Services u helpen met een 3-fasenaansluiting of krachtstroom aanleggen. Neem contact met ons op via 0492 - 21 31 00 of maak gebruik van het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Den Bosch

De term krachtstroom wordt regelmatig als synoniem gebruikt voor een 3-fasen aansluiting. Toch betekenen ze niet helemaal hetzelfde. Krachtstroom is in principe alleen bedoeld voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het nagenoeg altijd om een 3-fasen aansluiting als er over krachtstroom gesproken wordt.

Een 3-fasen aansluiting geeft een stroomvoorziening van drie maal 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor komt er ter vervanging van de gewoonlijke een maal 230 volt nu drie maal 230 volt (elektrische spanning) de groepenkast binnen. Vanwege de grotere hoeveelheid spanning kunt u elektronica gebruiken die meer energie nodig heeft.

Denkt u bijvoorbeeld aan een inductiekookplaat, een bubbelbad of een sauna. Bij een standaard 1-fase aansluiting zouden deze apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de elektrische spanning nu opgedeeld wordt in 3 fasen is hier geen sprake van.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Bij zware machines die bedrijfsmatig worden gebruikt bent u er niet met een 3-fasen aansluiting alleen. Dan is krachtstroom echt nodig. Deze apparaten verlangen niet alleen meer elektriciteit, ze hebben ook een hogere stroomspanning nodig. De gebruikelijke 230 volt die huishoudelijke apparaten nodig hebben is voor dit soort machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt een spanning van 400 volt gecreëerd. Om dat mogelijk te maken zal uw groepenkast hierop moeten worden aangepast. Pas vanaf dat moment kunt u de zware machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Den Bosch?

Naast een elektricien speelt ook uw netbeheerder een belangrijke rol bij het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Daar kunt u een verzoek indienen voor de verzwaring van uw aansluiting. Wel is het hierbij van belang dat de groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft.

Is er nog niet zo’n hoofdschakelaar kunnen wij deze voor u plaatsen. Even als het speciale Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten die voor apparaten die op een krachtstroom of 3-fasen aansluiting draaien noodzakelijk zijn. Met dit type stekkersysteem wordt de stroom gelijkmatig over de verschillende fasen verdeeld.

Contact met FB Services voor krachtstroom aanleggen in Den Bosch

Wilt u graag zo’n krachtstroom of 3-fasenaansluiting laten aanleggen? Of heeft u nog twijfels over de meest geschikte aansluiting voor uw situatie? In Den Bosch helpt FB Services u. Ook met meer uitleg.

Wij maken graag uw nieuwe aansluiting in orde en ontfermen ons over alle benodigdheden. Of het nou een 2-fasen, een krachtstroom of een 3-fasen aansluiting betreft. Maak een afspraak via 0492 - 21 31 00 of gebruik het contactformulier.