Groepenkast vervangen of uitbreiden in Den Bosch

Bent u op zoek naar een partij die uw groepenkast kan vervangen of uitbreiden in Den Bosch? Wellicht is het huidige exemplaar al wat ouder of heeft u nog niet zo lang geleden nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Allebei zijn het goede redenen om de groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van FB Services kunnen we u daar bij helpen. Bel naar 0492 - 21 31 00 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen we voor een uitstekend werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Den Bosch?

De twee meest voorkomende redenen voor het vervangen van de groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. Een groepenkast houdt het gemiddeld ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Gaat de groepenkast al langer mee dan neemt de kans op ongemakken en een mogelijke onveilige situatie toe.

Schakelaars zouden kunnen inbranden en aardlekschakelaars weigeren sneller dienst. Dat kan gemakkelijk brand veroorzaken en zo voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kunnen meer dingen gebeuren.

Omdat onze elektrische apparaten steeds krachtiger worden en we ze meer gaan gebruiken krijgt zo’n oude groepenkast het lastig. Als er meerdere apparaten tegelijk gebruikt worden terwijl ze deel uitmaken van dezelfde groep kan dat voor overbelasting zorgen. Met als gevolg dat er stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Den Bosch?

Als er bij een specifieke groep overbelasting optreed hoeft de groepenkast niet in alle gevallen vervangen te worden. Vaak kunt u ook kiezen voor een uitbreiding van de huidige groepenkast. In dat geval maken we er een groep of meerdere groepen bij.

Op deze wijze wordt de stroom gelijkmatiger verdeeld over de groepen. En wanneer u elektronica in huis haalt die veel stroom verbruikt zoals een sauna of een jacuzzi krijgen deze een aparte groep. Hetzelfde is mogelijk wanneer u bijvoorbeeld wilt overstappen op elektrische koken.

De functie van een groepenkast

In iedere woning en in elk pand is een groepenkast aanwezig. Op die plek komt de stroom het pand binnen en wordt het langs verschillende groepen over de woning verdeeld. Elke groep levert dus stroom aan een stukje van het huis.

Als er verscheidene apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden ingeschakeld bestaat er een kans op overbelasting. Mocht er kortsluiting of overbelasting optreden binnen een bepaalde groep dan slaat de groepstop uit. En als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is als het ware dus een veiligheidsmechanisme dat in werking treed zodat er geen rampen gebeuren bij overbelasting.

Contact met FB Services voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Den Bosch

Wilt u de kans op een gevaarlijke situatie verkleinen door uw gedateerde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u graag een groepenkast laten uitbreiden om het gebruiksgemak van de elektrische apparaten te verhogen? Hiervoor kunt u in Den Bosch terecht bij FB Services. U kunt ons bereiken op 0492 - 21 31 00 en via het contactformulier.